Pszichodráma „LEGO”

Dramatikus építkezés a pszichodráma folyamatába illeszthető
akciós módszerek, elemek sorozatából

Pszichodráma Mesterkurzus
72. workshop

2017. február 27., kedd, 9-18h. Budapesten
Vezetik:
Dr.Pintér Gábor kiképző pszichodráma pszichoterapeuta és
Pintér Barbara pszichodráma asszisztens


Építőkockáink a Mesterkurzus eddigi 16 évében alkalmazott legérdekesebb és „legsikeresebb” folyamatba illeszthető technikák, saját fejlesztésű módszerek, külföldön megtapasztalt illetve kipróbált akciós elemek. Több tucat egyszerű és bonyolultabb, valamint néhány különleges egyedi elemből választhat a csoport a közös építkezéshez. Új, otthonról hozott, vagy akár helyben készült lego kockát bármely résztvevő hozzátehet meglévő alapkészletünkhöz. Az építkezés a csoporttagok tervezési munkáján is nyugvó folyamat előrehaladásán keresztül alakul, közösen szerkesztett, részben sajátélményű blokkokban. Alkalmasint kiscsoportokban is folytatjuk a legózást.

Elsősorban nem warming up módszerekre gondolunk, s természetesen nem is a szokásos pszichodráma technikákra, mert ezekből mindenki rengeteget ismer és alkalmaz. A pszichodráma folyamatába, akár a protagonista játékokba illeszthető elemeket gyűjtöttünk egybe, valamint közösen vezetett, de egyéni és egyedi haladást lehetővé tevő gyakorlatokat, kreatív megoldásokat, akár monodráma elemeket is. Talán hiánypótló jellegű lesz, amit közösen alkotunk. Szándékaink szerint közös munkánk sok tudást és önbizalmat adhat a pályájuk elején tartó dramatikusoknak, de a tapasztalt csoportvezetők is értékes ötletekkel és új módszerekkel gazdagodhatnak.

Néhány lehetséges alapelem: szerepmolekula, spirituális tárgyak, életem lángja, pszichés immunrendszer, önképünk és énideálunk, diszfunkcionális attitűdjeink, élő szerepleltár, generációk érintése, váltás szimbólumdrámára, a szerelem összetevői, gyógyító történetek, panaszkodó szék, kreatív szék, görög kórus, igazmondó mesefigura…

Mivel az egynapos csoportmunkában közel sem fér el minden, ami ide tartozhat, még a lego alapkészletből sem, a legózást a következő félévek egyes worksopjain folytatni szeretnénk.

A workshop beszámít a pszichodráma felsőfokú képzésbe, általános workhopként. Szakorvosok és klinikai szakpszichológusok folyamatos továbbképzésében (CME) akkreditált.

A jelentkezéseket a szokásos módon, azok sorrendjében fogadjuk.
A pontos helyszínről a jelentkezőknek később küldünk tájékoztatást.

Részvételi díj: 20.000 ft.
Jelentkezés, további információ:
Pintér Barbara, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , vagy tel.: (06 1) 202 24 01,

 

PSZICHODRÁMA MESTERKURZUS
Célunk a pszichodrámában rejlő különféle lehetőségek, módszerek mélyebb feltárása, megértése, elméleti hátterük tisztázása, egyes technikák, megvalósítási módok gyakorlása. A kiválasztott témát csoportos és rövid egyéni sajátélményű játékokban, elméleti szempontból és az alkalmazható pszichodráma technika és vezetési módok alapján vizsgáljuk. Hagyományaink szerint lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévő végzett dramatikusok közül néhányan drámát vezessenek. Szupervíziós célú megjelenítésekre is sor kerülhet.

A Mesterkurzus történetének jellemzői: Gallus Klári és Pintér Gábor - tanítványaik ötlete és kérése nyomán - indították útjára 2001-ben.
Azóta: 16 év alatt 70 témakör, közel 100 nap, 1000 workshop óra,
Gábor mellett 25 különböző vezetőtárs, közel 1200 résztvevő…

www.morenocentrum.hu/mesterkurzus

bergama3.jpg
Vissza ez elejére