Skip to main content

Csoportok, workshopok

Monodráma képzés

MONODRÁMA KÉPZÉS INDUL !

Monodráma pszichoterapeuta, vezető és tanácsadó képzés

 

2024-ben elindul  a sikeres pilot csoport és a monodráma képzési rend életbe lépése utáni első monodráma kiképző csoport! A képzés a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében, a Képzési rend 9. fejezete szerint folyik (ld. pszichodrama.hu).

A monodráma képzés ráépített képzésként működik, melynek során a pszichodráma vezetői vagy pszichodráma pszichoterapeutai végzettség egészül ki az egyéni helyzetre való alkalmazhatóság és az egyéni pszichoterápiás vagy egyéni tanácsadási folyamat szükséges kompetenciáival.

A képzés vezetői:

Pintér Gábor PhD. (kiképző pszichodráma pszichoterapeuta és szupervizor, kiképző monodráma pszichoterapeuta és szupervizor) és

dr. Kapás Katalin   (mentálhigiénés szakember, jogász, pszichodráma vezető, monodráma tanácsadó)

A kiképző csoport 2024 őszén, szeptember elején indul, havonta 1 teljes napon.

A képzés időtartama összesen 180 óra (min. másfél év alatt).

  • 60 óra elmélet és az ezt tematikusan kísérő
  • 110 óra monodráma gyakorlat,
  • + vezetői gyakorlat kliensekkel,
  • ehhez kapcsolódóan min. 10 óra egyéni szupervízió,
  • + egyéni monodráma sajátélmény megszerzése (ez min. 20 óra).

A pszichoterapeuta végzettséggel rendelkező kolléga a monodráma képzés elvégzésével monodráma pszichoterapeuta címet nyerhet el. A klinikai szakpszichológusok a monodráma pszichoterápiás képzési ág sikeres elvégzése után monodráma vezetői tanúsítványt kapnak, melyet az alapvégzettségüknek megfelelő módon használhatnak. Más segítő foglalkozásúak (pszichológus, tanár, lelkész, mentálhigiénés szakember, szociális munkás stb.) a monodráma tanácsadó képzésre iratkozhatnak be, és monodráma tanácsadó tanúsítványt kapnak.

Várjuk a felsőfokot végzett dramatikusok jelentkezését! A jelentkezés sorrendje is számít! A csoportba kerülés előtt mindenképpen szükséges egy egyéni első interjú.

Regisztráció emailben: kapaskata18 kukac gmail.com -  rövid motivációs levéllel és alapadatokkal.

Telefonon is nyugodtan kereshettek minket, minden kérdésre igyekszünk válaszolni.

Tel.:  06 20 329 1012  (Gábor)            06 20 956 7967 (Kata)

Személyközpontú módszerspecifikus képzés

INDULÓ KÉPZÉS


Dr.Pintér Gábor (kiképző pszichoterapeuta, c.egyetemi tanár) teljes személyközpontú módszerspecifikus kiképző programot indít. Az önismereti csoportban vezetőtársa Horváth Enikő tanácsadó szakpszichológus lesz.

A képzés a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében és tanulmányi rendje szerint folyik, s szakorvosok és szakpszichológusok számára egyben a pszichoterápiás szakképzés teljes személyközpontú módszerspecifikus fázisa. Pszichoterapeuták számára "személyközpontú pszichoterapeuta", másoknak "személyközpontú tanácsadó" végzettséget ad, ami később átminősíthető. A tanfolyam elemei: sajátélményű önismereti csoport (150 óra, a szakmai további képzés előfeltétele) , pszichoterápiás tréning (100 óra), elmélet (50 óra), szupervízió(100 óra). A teljes képzés tervezett időtartama 3 év. A tanfolyam a képzési rend szerint halad, lásd: http://www.szemelykozpontu.hu/files/ujkepzesirenddatum.pdf

Általában havonta egy alkalommal, teljes keddi napokon lesz a képzés nagyrészt BUDAPESTEN + néhány intenzív blokk tervezetten SZEGEDEN.

Az első képzési nap az előzetes tervünkben: 2024. MÁRCIUS 19. vagy április 16.

Pszichoterapeuta jelöltek, rezidensek, (szak)pszichológusok, (szak)orvosok, segítő foglalkozásúak jelentkezését várjuk!

Jelentkezés, információ: Horváth Enikőnél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, illetve a +36 70 938 1531-es telefonon.

Moreno Centrum

Dr. Pintér Gábor, Pintér Barbara


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 20-481-24-19

© Moreno Centrum. Minden jog fenntartva! Adatkezelési tájékoztató