Skip to main content

Pintér Barbara

Felsőfokú tanulmányaimat Budapesten, a Pető Intézetben kezdtem. Itt találkoztam a pszichodráma módszerével, melyet az azóta eltelt három évtizedben folyamatosan tanultam és használtam pszichodráma és tréningcsoportokban.

A konduktor-tanítói oklevél megszerzését követően az ELTE Bölcsészkarán folytattam tanulmányaimat, speciális pedagógia szakon. Figyelmem ekkorra egyre inkább a csoportok, szűkebben is az önismereti csoportok felé irányult. Az évek során vezettem egyebek között pszichodráma csoportokat, megújulási tréningeket, sérült gyermeket nevelő szülőknek mentálhigénés csoportokat.

Több mint 20 éve társvezető vagyok az ELTE Tanácsadó Szakképzésének „Sajátélményű tanácsadás tréning” nevű tantárgyában. Itt a Pintér Gábor által kidolgozott Integrált Tréning Modellt használjuk.

Pszichoterápiás Centrumunk 15 évvel ezelőtt vette fel Moreno, a pszichodráma megalkotójának nevét. Ez Zerka Moreno (Moreno felesége és legközelebbi munkatársa) engedélyével és támogatásával történt. A Zerka Morenoval való személyes találkozásom, és az, hogy láttam Őt itt, Budapesten dolgozni, újabb lendületet és inspirációt adott tanulmányaimnak, továbbá az is, hogy több alkalommal vettem részt az európai pszichodráma szövetségeket tömörítő szervezet (FEPTO) konferenciáin.

A pszichodráma szépségeit és mélységeit sajátélményben és vezetőként is megtapasztalhattam. Küldetésemnek érzem segíteni azokat, kiknek szándékában áll személyiségük alaposabb megismerése és fejlesztése.

Moreno Centrum

Dr. Pintér Gábor, Pintér Barbara


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 20-481-24-19

© Moreno Centrum. Minden jog fenntartva! Adatkezelési tájékoztató